samedi 22 août 2009

Les possibilités / Lehetőségek


Comme je vous avais dit; je préfére le fond tout blanc, mais c'est vrai que les doubles pages sont peut-étre trop vides comme ca; les jours heureux exigent un peu plus d'éléments.
Íme a lehetőségek; vagy drasztikus leszek és egységes, vagy jobban ragaszkodom a szöveghez és a sárga napos oldal kicsit telítettebb lesz.

4 commentaires:

Cserháti Hajnalka, Ojni a dit…

Comments

Panka
Én is sokszor vagyok így..., hogy nem tudom mi a fontosabb, ha az esztétikumot nézem csak, vagy ha inkább a szöveget. Szívem szerint csak azt nézném, hogy grafikailag hogyan mutat valami, de sajnos a vége mindíg a komprumisszum lesz. Ennek ellenére én a felső képre szavazok.
Szerintem a fehér hátterrel is vidámabb a kép, mint a szürke oldal.

Panka
Most olvasom, hogy jártál Kaposvárra? akkor tuti ismered apukámat, hacsak nem tanított is!

OJNI
Panka,
jajj de gyors voltál! Még fel sem tettem a képet, de már írtál is hozzá! :) Köszi! Hát igen ilyen ez.... hanem lehet, hogy egy kicsit "önzőnek" kell lenni és azzal egy kicsit ízlést is formálunk... Hanem a szerzőpárom nem biztos, hogy így fog gondolkodni; hacsak nem befolyásolják majd a megjegyzések. Eddig minden francia kispajtársam a fehér háttér mellett voksolt.
Igen, jártam a Zichy Misi isibe, ott tanultam a legtöbbet, nagyon szerettem. :) Eszteri Zsolt, Tamás Károly, Vecsei Csaba, Jancsikity József tanított. (?)

Panka
Szia!
Hú de kár, hogy apukám nem:((
Szabados Jánosnak hívják, és én tőle tanultam a legtöbbet életemben.
Nagyon nagyon jó festő, ezt most nem elfogultságból írom tényleg.
Nekem festést tanított, mert én is jártam 3 évet oda, de én a sima szakközépbe. A Tamás Károly, meg a Jancsikity József engem is tanított.
Csak én már 98-tól az iparra jártam pestre, így Te meg én pont elkerültük egymást.
Különben a könyved gyönyörű lesz! Mindíg úgy várom, hogy feltegyél egy újabb oldalt!
Van kiadó hozzá?

Cserháti Hajnalka, Ojni a dit…

OJNI
Tudom már! Volt egy könyve az akvarell festésről, tele jobbnál-jobb akvarell krokikkal. Annak ellenére, hogy én grafikára jártam, én is kölcsön kaptam pár napra. :)) Igen, sokan dicsérték! :D
Akkor valószínűleg a csoporttársaiddal jártam együtt; Hajnal Norbi, Baranya András, vmilyen Andi meg Ági... jajjj de rég volt...
:)) Talán még csinálok egy oldalt, aztán következik a kiadó keresés. Ez most egy kivételes periódus volt, a későbbiekben nem hiszem, hogy ilyen sűrűn tudok majd újdonságokkal szolgálni. Köszi, hogy jössz és véleményt mondasz! :D

Panka
Csak Hajnal Norbira emlékszem, de ő eggyel alattam járt, nem volt osztálytársam.Rég volt bizony....
Sajnos nekem nem olyan szép évek ezek, de ezt most itt nem írom meg.
Én az egyetemet szerettem nagyon! Meg a gimit ahová a szakközép előtt jártam. A tesóm is grafikát tanított a szakközépben:)

san-tooshy
Tu travailles trop, je n'arrive pas à suivre. Bon moi personnellement, je préfère la deuxième proposition. Je sais que pour toi, il faut une certaine unité mais en feuillant les albums jeunesses, je me suis rendue compte que parfois, il y a une couleur différente à chaque page alors ne te focalise pas trop.
As-tu essayé de mettre un fond ? Une couleur dominante (même très légère). As-tu essayé de jouer avec la typo pour que ta page semble moins vide ? Bon ce ne sont que des propositions...

kwandera
...hát nekem meg nagyon is tetszik az alsó kép! :)) Barátságos és olyan közeli. Klassz a házfal (nem azért mert sárga) és az ablakból lelógó virág. Szeretem ezt a képet így ahogy van, de megértem, hogy nehéz lesz dönteni.

marie-laure
Oui, c'est vrai que sur ta page avec la dame ronde, quelque chose à l'arrière plan est bienvenu.
Mais le gros plan des deux personnages est parfait sur fond blanc !

Cserháti Hajnalka, Ojni a dit…

Katia

Fri, 21 Aug 2009 00:14:48

Je suis d'accord avec san-tooshy. Pour dynamiser ta mise en page tu peux avoir et les pages blanches, et en couleurs. Certaines pages peuvent être très colorées avec la dominante de jaune- pour les jours heureux. Et pour les jours gris - une peu de vide et de la couleur gris...


Krisztina Maros

Fri, 21 Aug 2009 02:34:28

szerintem mindkét variáció megmagyarázható, mint egységes koncepció, ha azt vesszük alapul, hogy a szürke falat ellensúlyozod - vagy sárgával vagy fehérrel. de annyira erős, szép karakterek a szereplők, hogy fehér háttérben is mindent elmesélnek. esetleg szürke napok fekete-fehérben..? hogy tovább bonyolítsam :)


OJNI

Fri, 21 Aug 2009 13:11:32

Panka!
Tudod mit? Majd egyszer személyesen kivesézzük! :)

San-Tooshy,
Ne t'enquiéte pas! Dans le futur je pourrais vous montrer les nouveautés plus rarement! :)
et je m'adresse á vous deux; á Toi et á

Katia
Je n'ai pas voulu donner un fond, parce que ca diminue la gradation des dessins et baisse leurs accent. Je veux éviter de suivre trop le texte; jour jaune- jaune couleur... Ca sera un projet in peu pareil á Lilouane mais avec plus de couleur. Enfin j'étais contente avec ces versions et je vous avoue, je suis un peu tétue aussi; j'y tiens, mais je vais proposer le deuxiéme version. Merci pour vos avis.

Kwandera!
Igen, tényleg attól függ, hogy milyen szempontot tartok leginkább figyelem előtt... Megnyugtatlak a kispajtársaim is azt választották egyhangúlag, valószínűleg ők fogják majd befolyásolni a szerző nénit...

Marie-Laure,
Oui,ouiiii. Et je pense que ce mur est absolument suffisant. Merci bien d'écrire tes impressions.

Kriszti!
Örülök, hogy egyetértünk. Neeem, én már végeztem, már csak választok. Inkább a gesztusokkal szeretném érzékeltetni hogy éppen melyik napról van szó. Köszi! :)

Cserháti Hajnalka, Ojni a dit…

gwendoulash

Fri, 21 Aug 2009 13:59:42

moi j'arrive et comme toujours je suis touchée par les personnages si vivants !! je suis contente de trouver toutes ces images magnifique à mon retour de vacances .........


Katia

Fri, 21 Aug 2009 14:05:10

Je te comprend, c'est ce que j'essaie de faire aussi- ne pas trop de suivre le texte mais plutôt le completer avec les images. Je te l'ai déjà dis- j'aime mieux ton illustration sans fond.


Lise

Fri, 21 Aug 2009 17:50:06

Je préfère toujours les versions épurées, ici j'adore la première du coup ! Peut-être effectivement des essais à faire avec le texte...Mais pour les images c'est super.


kata

Sat, 22 Aug 2009 00:28:13

Hűűűű, Hajni, ezek egészen elképesztően gyönyörűek!! Én nem tudok választani, sokra nem mész velem, csak ámulok és bámulok, mert nagyon tetszik akár így, akár úgy.


kata

Sat, 22 Aug 2009 00:29:08

ja én vótam az előbb...


bénédicte

Sat, 22 Aug 2009 03:29:22

Toutes les possibilités rendent bien mais avec une préférence pour le fond derrière la dame :)
Ce projet rend sacrément forme : Bravo !


phiri

Sat, 22 Aug 2009 05:57:00

Nekem a fehér hátteres tetszik jobban...illetve még el tudnám képzelni, a jobb oldali egyszínű szürke háttérre rímelve sima sárga háttérrel csak virágok, ereszcsatorna és kövek nélkül....hmmmm???


Manola

Sat, 22 Aug 2009 15:27:33

Trop belles tes nouvelles images! C'est un tres beau projet! J'aime ce style: bravo Ojni! ^__^


OJNI

Sun, 23 Aug 2009 11:32:58

Gwen,
:)) Moi, je suis contente de te revoir chez moi! :)) Pihe-puha! Merci.

Katia,
Voilá! Exactement! :)

Lise,
:)) Nous sommes toujours d'accord. Je vais attendre Virgine, et on va voir quelle version sera envoyée.

Kata,
Nagyon örülök neki! :) Köszi, hogy megírtad!

Bénédicte,
:)) Chouette. :)) Oui, il est presque prét á l'envoie. Merci.

Reni!
Akkor egyezik az ízlésünk. :) Neeem, ahogy Krisztinek is írtam, én már végeztem, nincs több módosítás. És makacs is vagyok...

Manola,
Je suis contente de lire ton avis, merci beaucoup. :)

VIE

Fri, 28 Aug 2009 13:43:32

Talentueuse Ojni,

je ne sais que te conseiller, moi j'écris, je n'y connais rien en illustration ! je trouve que tout ce que tu fais est magnifique, je n'arrive pas à choisir, je laisse faire et dire nos amies bloggeuses !


OJNI

Mon, 07 Sep 2009 06:10:20

Coucou Vie,
Je ne sais pas, mais je trouve trop tard, et par hasrad les nouveaux commentaires...
Je pense que pour aujourd'hui nous avons les trois doubles pages convenables. :))