jeudi 7 mai 2009

La couverture


© Milan


© Milan

Voici, une nouvelle video, maintenant on parle de la couverture convenable.

Bámulatba ejteni, igazodni a belső tartalomhoz... mi a szerepe a jó borítónak?

Agnes Cathalá-nak (főszerkesztő) és Nathalie Favarel-nek (művészeti vezető) két könyvborítóterv közül kell kiválasztani a megfelelőt a Picoti Magazin következő számához.


© Milan

Ez egy világos hátterű borító, ami egy kicsit speciális számhoz készül; a formákról és a színekről fog szólni. Együtt nézzük meg, hogy rendelkezik-e azokkal a tulajdonságokkal, amelyektől egy borító jól működik. (Agnèse Cathala)


© Milan Agnèse Cathala

- A legfontosabb, hogy legyen eldöntve a mondanivaló, amit a címlap figurája tolmácsolni akar. Fontos, hogy a gyermek jól lássa a figurát, legyen kiemelve, rögtön észrevegye, rögtön értelmezni tudja az üzenetet. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek a magazinok az újságosnál általában takarásban vannak, sokszor legalulra kerülnek, ezért igyekezni kell, hogy rögtön megragadják a gyerekek és a szülők figyelmét egyaránt.


© Milan Nathalie Favarel

A nyári szezonban például kék skálát, türkizkéket használunk, míg ősszel az ennek a szezonnak megfelelő palettát. Nem hagyjuk figyelmen kívül a gyermekdivatban felbukkanó színkombinációkat sem, ennek is köszönhető, hogy használunk olyan színeket, amiket 2 évvel ezelőtt nem. (a kekit említi).


© Milan

Mivel többen vagyunk, akik a borító kialakításában közreműködünk, mivel mindig van valaki, aki új ötlettel szolgál, így mindig változatosak a címlapok. Meg kell felelnünk a gyerekek, a szülők, a pedagógusok elvárásainak, és itt vagyunk mi is, akik szintén örömet szeretnénk lelni ebben a munkában. Nagyon jó látni, ha sikeres volt a fogadtatása az illusztrációknak, ha a színek jól működnek. Minden hónapban újra bámulatba kell tudni ejteni az olvasóközönséget, ezért kell mindig megújulni.(Nathalie Favarel)

5 commentaires:

  1. So thanks about the video! :)
    It was useful for me!!!

    RépondreSupprimer
  2. About our book fair:
    Next year I would waiting for you! :)
    We can see all parts of the fair and have fun!!!

    RépondreSupprimer
  3. Really? :)) Did you comprehended something? I'm happy. :D
    Yes, I would like te be there, you are very kinde. :))

    Love;

    Ojni

    RépondreSupprimer
  4. Hi!!
    very beautiful and interesting your blog!!
    I admire your style

    Congratulations^^

    RépondreSupprimer