jeudi 7 mai 2009

Milan



J'ai encore beaucoup de video (grâce à Ezra), que je voudrais vous montrer et traduire pour mes lecteurs hongrois. :))
J'ai lu sur le site de Milan, que malheureusement ce magazine Almanak n'existe plus... :((


© Milan

Emlékeztek még? Voltak videók, amiket lefordítottam. Igyekszem folytatni, úgyhogy hála Ezra gyűjtőmunkájának, itt a következő. Most a gyemekmagazinokról lesz szó, ez az első rész.


© Milan

A Milan titkai
Éppen a 8-12 éves korosztálynak szóló Almanak újság szerkesztését láthatjuk.
Dimitri Galitzine és Annabelle Noir az utolsó simításokat hajtják végre, mielőtt megjelenne ez a kicsit speciális magazin.


© Milan

- Az Almanak a Milán Pressnek egy új kiadványa, aminek a felépítése a naptárhoz hasonlít. Minden naphoz, minden dátumhoz kapcsolódóan van egy cikk, így a gyerekek minden hónapban 30-31 változatos leírást fedezhetnek fel a környezetükkel, a történelemmel, a földrajzzal, a tudománnyal, a mindennapi tevékenységekkel, a képregényekkel kapcsolatban Mindig választunk egy dátumot, amihez kapcsolódnak az ismeretek; ez lehet szeptember 4, az iskolakezdés napja, vagy XIV. Lajos születésnapja, szeptember 5, vagy a TGV (a hipergyors vonat) feltalálása, szeptember 27. (Dimitri Galitzine)

- Az Almanak az első internetes újság és egyben papíralapú újság is. A gyerekek minden nap felfedezhetnek valamit akár diaporáma, akár videó, vagy játék, kvíz, hanganyag formájában.


© Milan

Például XIV. Lajos születésének kapcsán életre kelthetik az elhunyt királyt a művészet szabályait követve. Itt kapcsolódik össze interaktív módon a nyomtatott és az internetes magazin. (Anabbelle Noir)



© Milan

Hogy valóban jól működik-e ez az új koncepció, a szerkesztők meghívták a 9 éves Valentin-t, hogy elmondja első benyomásait.
-Fogom a kódot, ami az újságban van, felmegyek az internetre. Most éppen a delfinekkel játszom. A szívükről, a gyomrukról van szó, a csontukról, ez nagyon vicces, olyan, mintha egy jó képregényt olvasnék.
-Szeretnénk követni a mai tendenciákat és hasznosítani a tudásunkat, amit eddíg megszereztünk a nyomtatott sajtóban és azt kamatoztatni az interneten, ami a gyerekek mindennapjainak részévé vált. Szeretnénk jó minőségű tartalmat biztosítani, amit előzetesen specialisták olvasnak át és hagynak jóvá. Vége

Miután lefordítottam a videót, utánanéztem az újságnak... sajnos nem volt rá elegendő kereslet... megszűnt.

És itt ragadom meg az alkalmat, hogy kikérjem a véleményeteket; keveset írok magyarul? Van valami kívánságotok? Valami mondanivalótok?

A video that shows the redaction of Almanak (one of Milan's children magazines).

1 commentaire:

  1. milyen jó ez az újság! és hogy a kis olvasók tesztelik... Hajni, mért gondolod, hogy keveset írsz magyarul? nagyon barátságos blogod van, ilyen hasznos és kedves cikkekkel, mint ez. na és az illusztrációk is idevonzzák a látogatókat. részemről: szeretem így, ahogy van.

    RépondreSupprimer